‘Krab achter je oren’ deel 57: Systeemdenken bij het solliciteren 1: gratis sollicitatietips

Onlangs gaf ik een workshop over het schrijven van een sollicitatiebrief. Als systeemdenker zie ik het schrijven van de brief niet los van het gehele sollicitatieproces. Dus gaf ik hierover nog diverse tips.

De komende weken wil ik in ‘Krab achter je oren’ een aantal van die sollicitatietips met je delen.

CV

Uiteraard hoort bij je brief een cv. Door het toepassen van een profielschets in je cv hoef je al minder over jezelf ‘op te scheppen’ in je brief. Je verdeelt het ‘met je kop boven het maaiveld uitgaan’ dan een beetje. Schrijf in je profielschets wat mensen van jou kunnen verwachten en een aantal van je kwaliteiten.

LinkedIn

Je LinkedInprofiel, klopt dat met wat er op je cv staat? Wat staat er bij je samenvatting? Het mag officieel niet, maar je bent al snel door een werkgever gevonden op Google, na het intikken van je naam. LinkedIn komt bovenaan te staan bij de zoekresultaten.

Andersom is het voor jou ook mooi in te zetten om de persoon waarmee je gaat praten of naar schrijft op te zoeken op LinkedIn. Is dat brutaal? Nee, je zorgt dat je naam alvast voorbij komt. Je toont interesse en je bereidt je voor op het gesprek.

Wil je meer tips? Via de contactpagina kun je je inschrijven voor Nieuws & Tips.

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een sollicitatiebrief, cv of LinkedInprofiel? Neem gerust contact op, dan gaan we samen aan de slag.

Hartelijke groet,

Marjan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *