Krab achter je oren! deel 3: Algemene Wattes?

Algemene wattes?

De voorbereidingen zijn gedaan en MarjanSchrijft is echt van start gegaan in 2018!

Het opstellen van “Algemene voorwaarden” is een van de dingen die ik tegenkwam bij het opstarten van mijn bedrijf. Eerlijk gezegd zag ik hier tegen op. Ik ontdekte ook waarom.

Vele voorwaarden heb ik doorgespit. ‘Wat zet ik er nu in?’ ‘Wat moet er zeker in?’ ‘Wat kan ik weglaten?’  In vele algemene voorwaarden lijkt het als of het bedrijf alle rechten heeft een de klant niets meer mag.

Ik zag direct wat ik niet wil: de algemene voorwaarden in superkleine lettertjes, in lichtgrijze kleur, met verwijzingen naar artikel 36.8 sub d? Ik krijg er namelijk de kriebels van! Er is te veel wollige taal waar mensen ‘ja’ op zeggen, maar waar ze niets van begrijpen. Weg ermee!

De toon van je bedrijf zie je terug in de algemene voorwaarden. ‘Wie ben ik als MarjanSchrijft?’ ‘Wat hebben mensen aan mij?’ Ik wil schrijver van begrijpelijke tekst zijn. Zowel voor grote bedrijven als voor laaggeletterden.

Begrijpelijke taal wil ik vanaf het eerste moment laten zien, dus ook in mijn algemene voorwaarden.

Al die juridische artikelen heb ik daarom omgezet in ‘gewone-mensen-taal’. Toen gaf het mij zelfs energie om ze op papier te zetten!

Even twijfelde ik of ik wel zakelijk genoeg zou overkomen als ik het op deze manier doe. Ik deed zelfs een begeleidend schrijven richting de jurist die ze ging nakijken. Met complimenten en een paar hele kleine aanpassingen kwamen ze naar mij terug. “Het schrijven van begrijpelijke taal zit u in de genen.” #Trots!

Ben je benieuwd naar mijn leesbare algemene voorwaarden? Je kunt je gratis opvragen via info@marjanschrijft.nl

Begrijpelijke taal, daar ga ik voor!

Klik hier voor de link naar de contactpagina.

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Krab achter je oren! deel 3: Algemene Wattes?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *