‘Krab achter je oren’ deel 70: “Mijn staart kwispelt”

‘Krab achter je oren’ deel 70 ‘Mijn staart kwispelt’

‘Hey, tijd niets van je gezien online!’

Ja, dat klopt. Maar MarjanSchrijft nog steeds! Alleen heb ik mezelf even uit de ‘online spotlight’ gehouden. Mijn moeder was ernstig ziek en is vlak voor Kerstmis 2019 helaas overleden. Het verdriet is groot, maar ik ben dankbaar dat ik er voor haar heb kunnen zijn. Daarna lag er voor mij de taak om de moeilijkste tekst ooit op papier te zetten en uit te spreken op haar uitvaart. Het was ontzetttend heftig, maar ik ben blij dat ik het volbracht heb.

Vervolgens heb ik mij, wat mijn bedrijf betreft, gericht op mijn vaste klanten en af en toe is er ruimte voor hulp bij een sollicitatiebrief en/of cv, of nieuwe klant met een website, flyer of nieuwsbrief. Ik maak hier een bewuste keuze in.

Dus laat ik je weten dat het goed met mij gaat en wil ik af en toe weer nieuwe inzichten met je delen.

Onlangs heb ik een NLP training gevolgd en hierbij hoorde een online seminar met diverse inspirerende sprekers. Een van die sprekers was Remco Claassen, een leiderschapstrainer op het gebied van congruentie. Hij vertelde dat er dingen zijn in het leven waarvan je ontdekt dat je ze goed kunt, maar dat je staart er niet van gaat kwispelen: het kost energie in plaats van dat het je batterij voedt. Dus zijn tip over het kwispelen wil ik ook met jou delen. Dus krab eens achter je oren en let eens op: Hoe leef je ergens naartoe? Hoe voel je je tijdens? En hoe voel je je achteraf? Kwispelt jouw staart van wat je doet? 

Onlangs bleek maar weer dat van schrijven in combinatie met het coachende gedeelte hierbij, mijn staart écht gaat kwispelen.

Een collega ondernemer vroeg mij om hulp bij het maken van de tekst voor haar nieuwe flyer. De combinatie van wat iemand ooit noemde ‘Jij ben een echte woordkunstenaar’ en mijn kennis van het coachen, kwaliteitenkwadranten, marketing, SEO, NLP en diverse leiderschapstrainingen maakte dat we de kern van haar bedrijf en waarom mensen juist bij haar moeten zijn, goed op papier kregen in positieve taal. Alles komt bij elkaar en dat maakt het voor mij leuk. Mijn staart kwispelt, omdat ik haar heb kunnen helpen. Het geeft mij energie.

Wil jij ook hulp bij het schrijven? Neem dan contact op. Dan kunnen we allebei gaan kwispelen! MarjanSchrijft en jij hebt tijd om te doen waar je goed in bent!

Hartelijke groet,

Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *