Krab achter je oren! deel 5: Een diploma zegt wat je hebt, niet wat je kunt!

Dit is heel toepasselijk als je een carrière switch wilt maken.  Je wilt een nieuwe start, maar op basis van de ervaring op je CV ontvang je steeds afwijzingen. Daarom vroeg ‘Nathalie’* aan MarjanSchrijft om haar te helpen om een goed CV en een goede sollicitatiebrief te maken. Ik vroeg haar om mee te nemen wat ze al had gemaakt. Ze kwam bij mij met haar CV en een aantal voor haar aantrekkelijke vacatures.

‘Nathalie’ had op haar CV diverse taken staan die zij had uitgevoerd bij voormalige werkgevers in de ‘boekhouders wereld’. Maar hoe kijkt een toekomstige werkgever in de ‘interieurstylisten-wereld’ daar naar? Zou die haar aannemen op het feit dat zij op de helpdesk heeft gewerkt, handleidingen up-to-date hield en abonnementen verkocht? Natuurlijk heeft ze daarna ook stylisten-cursussen gevolgd, maar de ervaring in het gewenste werk heeft ze nog niet.

Op coachende wijze heb ik ‘Nathalie’ vragen gesteld over de gedane werkzaamheden, de vaardigheden en de kwaliteiten die zij bezit om het werk doen wat ze deed. Vervolgens hebben we de vaardigheden die gevraagd werden in de vacatures bekeken. Zo hebben we samen haar CV gevuld met de bij de ‘stylistenwereld’ passende vaardigheden die ze opgedaan heeft tijdens haar vorige werk.

Toen ik haar deze week sprak zei ze iets waar ik trots van werd: “Als ik een ‘sollicitatie-moetje’ moet schrijven voor het UWV, dan doe ik mijn oude CV erbij. Als ik echt voor de baan wil gaan, doe ik het CV van MarjanSchrijft erbij”.

Droom jij ook van een baan in een andere richting dan wat er nu op je CV en LinkedIn staat? Neem dan gerust eens contact op met Marjan van MarjanSchrijft.nl : info@marjanschrijft.nl

Of klik hier voor de link naar de contactpagina.

*’Nathalie’ is niet haar echte naam. Anonimiteit is gegarandeerd bij MarjanSchrijft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *