Krab achter je oren 9: ‘SEO tip: CLEAN OUT YOUR WEBSITE-day?’

Maandag 12 februari was het ‘Clean out your computer’-dag.  Oftewel, een dag waarop je je digitale bestanden gaat opschonen. Uiteraard is dit een uit Amerika overgewaaide dag. Waarschijnlijk hoor ik je nu denken: “Alweer een dag die niet meer gewoon maandag is? Hoe gek moet het worden?”

Maar deze dag zie ik persoonlijk nog wel zitten. Bij mijn vorige werkgever was er op het kantoor ook één dag met een streep door ieders agenda. Iedereen ruimde mappen op en de archiefvernietiger was aanwezig om verjaarde, vertrouwelijke stukken netjes weg te werken. Die ene dag in het jaar om je hier helemaal op richten en daarna weer heerlijk opgeruimd opnieuw beginnen. Ik houd er wel van.

In deze tijd wordt dat papier natuurlijk steeds meer vervangen door digitale informatie. In de waan van de dag slibben daarom nu je computer, laptop, tablet, telefoon en je ruimte ‘in the cloud’ vol met oude informatie.

Neem nu bijvoorbeeld  jouw website. Krab eens achter je oren…. Hoe lang heb je daar niet meer aan gewerkt? Hoe oud zijn die teksten? In een cursus leerde ik onlangs dat de algoritmes van Google steeds veranderen. Deze formules bepalen hoe hoog of laag jouw website scoort bij het intikken van een zoekopdracht. Inspelen op deze algoritmes om hoger te scoren heet SEO: Search Engine Optimization.

Er is één ding dat nog steeds sterk wordt meegeteld in dit algoritme. Dat is de hoeveelheid ‘verse informatie’. Websites die dus al tijden dezelfde teksten of informatie bevatten, scoren lager bij het intikken van een zoekopdracht. Google-robots worden steeds slimmer afgesteld zodat ze bijna als zoekende mensen kunnen denken.

Want niet alleen Google, maar ook jouw klant haakt af op oude informatie.  Jouw klant vraagt zich ook af of hij/ zij wel op de goede website zit als er nog oude informatie in de agenda staat of als de laatste update van een half jaar geleden is.

Dus is het voor jou misschien ook tijd om zelf een ‘clean out your website’ dag te plannen in je agenda? Neem alle teksten eens door. Doen alle linkjes het nog? Hoe actueel is de agenda? Wat voor nieuws heb je te melden?

Mijn hulp bied ik je hierbij graag aan om dit goed aan te pakken. De meeste van mijn klanten willen namelijk graag doen waar ze goed in zijn. Vaak is schrijven niet ‘hun ding’.  Ze hebben er geen tijd, affiniteit in of vaardigheid voor. Ik kan het en doe niets liever!

Ik wil je graag helpen en kan je tips geven om jouw website meer SEO oftewel zoekmachine-bestendig te maken. Wil je meer weten? Kijk dan maar eens of deze link het doet.

(P.S. Je hoeft echt niet te wachten tot er zo’n Amerikaanse dag op de kalender voorbij komt :). We kunnen gewoon een datum prikken die ons uitkomt).

Hartelijke groet,

Marjan

‘Ik schrijf, zodat jij tijd hebt voor waar je goed in bent!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.