´Krab achter je oren´ deel 36: ´Het verschil tussen winnen en verliezen´

Heftige dingen speelden zich af in mijn omgeving de afgelopen weken. Mensen verloren hen die hen zo dierbaar waren. Het maakt weer even dat ik kijk naar wat echt belangrijk is voor mij. Even bewust tijd maken voor onze dochter en weer opnieuw zien wat een fantastische meid het toch is. Trots zijn op onze zoon die een nieuwe wereld ontdekt. Mijn behulpzame moeder, waar de deur altijd open staat. Mijn zorgzame echtgenoot. Weer even bewust kijken naar waar ik allemaal dankbaar voor mag zijn.

“Je kunt niet altijd winnen, maar als je dankbaar bent voor wat  je hebt, heb je niet verloren”, is mijn eigen bedachte oneliner.

Vervolgens weer aan de schrijverij, waar ik dit gevoel ook ervaar. Ik schrijf over zaken die ook maken dat ik dankbaar mag zijn voor wat ik heb. Mijn levensboek is niet vrij van verdriet, dat zeker niet. Maar een stukje lezen in memoires van die aardige meneer, maakt dat ik toch iets meer uitwerk voor hem dan oorspronkelijk afgesproken. De teksten voor het jubileum magazine dat in ontwikkeling is, maken dat ik weer dankbaar ben dat zij mensen goed kunnen helpen bij een situatie waar ik niet in hoop te belanden.

Een paar maanden geleden sloot ik mij aan bij de lokale ondernemersvereniging en twee van de leden deden daar hun verhaal over hoe het hen is vergaan om tot succes te komen. Twee verhalen met overeenkomsten en verschillen. Belangrijk is het om mee te gaan met wat er op de markt nodig is en hoe je de gebruiker van je product kunt bedienen met de gemakken van deze tijd.

Een mooie quote van Walt Disney kwam ook in die presentatie voorbij. “The difference between winning and losing is most often not quitting”. Niet opgeven en kijken naar mogelijkheden. Terugkijkend is dat ook de manier waarop ik dingen overwonnen heb. Mijn advies is: ‘Houd je focus op waar je goed in bent. Daardoor durf je dat waar je minder goed in bent ook aan te gaan’.

Dat is dan ook wat mij typeert als tekstschrijver, met gevoel, mij inleven in jou en voor jou een positief winnend verhaal schrijven.

Kan ik je ergens bij helpen? Laat het mij gerust weten via de contactpagina.

Hartelijke groet,

Marjan

(Bron foto: inspiratiekaarten Dr. Wayne W. Dyer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *